En dag hos oss på Hundpasset

Öppning
07.00 - 09.00

Dagiset öppnar och hundarna kommer mellan 7.00 och 9.00. Boxarna ställs i ordning med dynor, kuddar, filtar och färskt vatten. Kaffe bryggs till människorna på plats.  Vi ser till att hålla låg aktivitet och har en lugn och mysig stund tillsammans. En del hundar blir så klart glada att träffas igen och får busa ihop en liten stund. De som kommer först får oftast vara tillsammans med personalen i allrummet en stund innan de placeras i sitt hundrum eller box.

Förmiddagspromenad 
09.00 - 11.00

Hundarna delas in i promenadkompis-gäng som anpassas till den personal och de praktikanter som finns på plats för dagen.
Vi delar oftast upp oss i två grupper. En grupp för de som orkar och vill gå i ett högre tempo och en grupp som tar det lite lugnare. Oavsett grupp så stannar vi såklart upp på sköna gröna plättar så att alla hundar hinner göra ifrån sig och nosa på intressanta träd och buskar. Vi går nästan alltid i skog och natur men ibland tar vi även en sväng runt om i centrum området. Gravfältet, Nyfiken park, Elljusspåret, Ribby ängar, Åbylundsrundan är några av våra promenadstråk. Vissa dagar går vi också till rastgården där hundarna kan släppas lösa en stund för bus och lek. 

 
promenad1.JPG
 

Lunch
11.00 - 13.00

Hundarna är trötta efter förmiddags-promenaden och lägger sig gärna i sofforna eller sina andra favoritställen och vilar/sover en stund. Då kan personalen passa på att äta lunch och vi ser till att hålla det lugnt och tyst i lokalerna. När hundarna vilat ca. en timme så får de hundar som vill också lunch.

Eftermidagspromenad
13.00 - 15.00

På eftermiddagen så får hundarna en lite lugnare/kortare promenad. Vi stannar och ger tid att nosa på blommor, trädstammar och buskar. Vi kan leka godisgömmarlekar,  bada i fontänen, köra lite skogs-agility, hoppa på stenar eller något annat kul. Det kan också vara så att någon hund med mycket spring i benen kan få en egen liten joggingtur.

Hemgång och Städning 
15.00 - 18.00

Hundarna hämtas av sina hussar och mattar. Personalen städar alla utrymmen enligt fastställda städrutiner. Vi är noga med hygienen för att minska smittspridning. Vi byter och tvättar textilier, sopar, dammsuger och skurar golv. När vi går hem är allt rent och snyggt.

Är du intresserad av plats till din hund?
 

IMG_0015.jpeg